Laat je niet door mensen kwetsen

Laat je niet door mensen kwetsen

Het kan zijn dat je een nare situatie hebt meegemaakt, zoals een afwijzing, een oordeel of om je mening. Het heeft een diepe impact op je gemaakt omdat je zelfvertrouwen is geschaad. Je wilt graag verder maar telkens komt dat moment weer naar boven waardoor je angstig en onzeker van wordt. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Wees niet bang en wees niet verdrietig, Allah zal al je zaken op orde brengen en je zal in sha Allah hier te boven komen.

Je moet je leven niet laten controleren of domineren door de uitspraken of handelingen van andere mensen. Dit is jouw leven en zij mogen geen invloed hier op hebben, vrees niet de mensen maar vrees alleen je Schepper.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Vrees daarom niet de mensen maar vrees Mij…”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Luister goed: Sta op voor datgene waarin je gelooft, wees trots op jezelf, wees trots op je afkomst, achtergrond en waarin je gelooft. Al betekent het dat je er eventueel alleen voor staat, laat je waardigheid niet aantasten door het gif van een ander. Heel veel mensen hebben hun waardigheid en trots opgegeven omdat ze een ander wilde plezieren maar van binnen zijn ze heel erg ongelukkig. Zo wil jij niet eindigen, Allah heeft je van Zijn gunsten geschonken en daar moet je waardevol mee om gaan.

Als je weer een moment meemaakt waar iemand je mee kwetst dan moet je dat meteen los laten en verder gaan. Laat je niet gek maken en weet dat Allah jou hier doorheen zal helpen. Make the rest of your life the best of your life!

 

p3ZDq

Add Comment