Laat het verleden niet je toekomst belemmeren

Laat het verleden niet je toekomst belemmeren

Het kan zijn dat je een pijnlijke verleden hebt en tot de dag van nu draag je dagelijkse de bagage met je. Het heeft effect op je hedendaagse bezigheden waardoor je niet aan je toekomst kunt werken. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Hoe pijnlijk ook je verleden is, er is maar één weg en dat is vooruit. Je kunt niet het volgende hoofdstuk in je leven starten als je telkens het vorige hoofdstuk blijft lezen. Je kunt niet het volgende hoofdstuk in je leven schrijven als je het verleden de pen laat vasthouden.

Misschien dat je bang bent voor de toekomst, je bent bang dat je levensonderhoud niet meer op orde komt omdat je een bagage uit het verleden draagt maar weet dat Allah jou zal voorzien.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.”

(Soerat Hoed vers 6)

Luister goed: Als je niet het verleden achter je laat dan zal het je toekomst verpesten. Leef voor datgene wat je vandaag krijgt en niet voor wat je gister is afgenomen. Allah heeft nog heel veel mooie dingen in sha Allah voor jou in het verschiet, dingen waardoor al het pijn en verdriet van het verleden gecompenseerd kan worden maar dan moet je wel de moeite doen om aan je toekomst te werken en je verleden achter je te laten. Laat je dus niet gijzelen door je verleden maar laat je bevrijden door je heden.

Vandaag is het niet zomaar een dag, vandaag is het een nieuwe dag, een nieuwe dag waar je de rest van je leven het beste van je leven kan maken. Weet dat Allah jou nooit in de steek zal laten, roep Hem aan en heb vertrouwen. Heb vertrouwen dat alles in sha Allah goed komt. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8446

Add Comment