Kleine stappen maken een groot verschil

Kleine stappen maken een groot verschil

Je kunt je kapsel veranderen, je kunt je kleding veranderen, je kunt je baan veranderen maar als jij je gedachten niet veranderd dan blijft je leven hetzelfde. Gedachtes creëren gevoelens, gevoelens creëren acties en acties creëren resultaten. Als jij andere resultaten wilt dan moet je je gedachten veranderen. Stop met denken dat de hele wereld tegen je is, stop met denken dat je hele leven een vloek is, stop met denken dat Allah jou niet helpt omdat je fouten en zonden hebt gepleegd en stop met denken dat je leven voor altijd zo zal blijven.

Als Allah wil dan veranderd Hij in minder dan een seconden je toestand en heb je voor de rest van je leveren een happy life. Maar Allah doet wat Hij wil en als Hij wat doet dan doet Hij dat met een goede reden die in jouw voordeel is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Verander jezelf door eerst positief te denken. Allah is met je en Allah is voldoende voor je. Je leven is geen vloek maar een zegen, alle belemmeringen zijn geen blokkades maar een bescherming tegen het slechte, je zonden en fouten kunnen al door Allah zijn vergeven. Als je toestand momenteel niet is wat je hebt gewild doe er wat aan. Als je niet weet hoe dan moet je vragen aan de mensen die dit wel weten. Onderneem acties, plaats die oproep, pleeg dat telefoontje, stuur die email, spreek die persoon aan. Doe iets, al is het maar een kleine stap, want die kleine stap kan met de Wil van Allah iets groots voor je brengen.

De tijd is gekomen om je leven een positieve draai te geven, de tijd is gekomen om de rest van je leven het beste van je leven te maken. Dit is je dag, dit is je moment, niet morgen of volgende week maar nu terwijl je dit leest. Make therest of your life the best of your life!

 

IMG-3600