Kijk altijd naar de oplossing, niet naar het probleem

Kijk altijd naar de oplossing, niet naar het probleem.

Het kan zijn dat je momenteel te maken hebt met een probleem en geen idee hebt hoe je dit kan oplossen. Vraag jezelf eerst het volgende af: Is dit een ramp of is dit een uitdaging? Een ramp is iets zoals een aardbeving, een tsunami of een tornado en een uitdaging is iets waar je eventueel nog wat aan kan doen. Als jij de oplossing nu niet zien dan is dat niet erg. Stress, angst en zorgen is is een eerste fase maar je mag daar niet te lang in blijven hangen, je moet naar fase twee en dat is actie.

Je moet het volgende weten. Allah stuurt nooit de oplossing NA de beproeving maar Allah stuurt de oplossing MET de beproeving, De uitdaging die jij meemaakt is een beproeving en zolang je hoopt hebt zijn er oplossingen.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“En waarlijk met de tegenspoed komt de voorspoed, waarlijk met de tegenspoed komt de voorspoed.” 
(Soerat ash-Sharh: 5-6)

Luister goed: Allah zegt NIET dat NA de tegenspoed de voorspoed komt maar Hij zegt dat MET de tegenspoed de voorspoed komt. Stel jezelf de volgende vraag: Wat bereikt Allah ermee om mij te tarten? Wat bereikt Allah ermee om mij zo diep in de problemen te brengen? Allah tart jou niet noch brengt Hij jou in de problemen omdat Hij dat fijn vind. Nee Allah heeft die tegenspoed op je pad gebracht met een reden en deze reden is er om jou te dienen.

In je tegenspoed zit een stukje les, er valt iets uit te leren, in je tegenspoed zit een stukje kwijtschelding van je zonden, er valt wat te vergeven. In je tegenspoed zit leiding, het leid jou naar je lot. In je tegenspoed zit ook de oplossing, het lost iets in je leven op. Stop met denken dat dit allemaal een straf is en start met denken dat alles een reden heeft en deze reden is er om jou te dienen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-5781