Kies voor innerlijke rust

Kies voor innerlijke rust

Als iemand jou onrecht heeft aangedaan dan krijg je misschien de neiging om wraak te nemen of te blijven piekeren maar soms is het beter om het te laten gaan en dit is waarom. Stressen om iemand zal je energie opzuigen, je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Het heeft geen zin om je druk te maken want zij die jou onrecht hebben aangedaan zullen door Allah worden vergolden behalve als Hij anders besluit. Maak je dus absoluut geen zorgen dat er geen rechtvaardigheid is. Allah is de Meest Rechtvaardige en wie jou kwaad deed zal spijt krijgen.

Het is belangrijk om je niet met die negatieve energie mee te laten sleuren, jij verdiend een rustig leven zonder stress en zonder woede. Allah is rechtvaardig want Hij zal jou belonen en Hij zal als Hij wil degene met gelijke munt terugbetalen.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“En wie met een slechte daad komt; zij die slechte daden verrichten worden dan slechts vergolden vanwege datgene wat zij deden.”

(Soerat al-Qasas: 84)

Luister goed: De wereld zit vol met personen die elke dag onrechtvaardig tegenover de mensen zijn en onrechtvaardig tegenover Allah zijn. Maak je niet druk om deze personen, zij denken dat ze ermee wegkomen maar Allah vergeet niets. Wat jij moet doen is je focussen op je eigen leven en deze gebeurtenis of gebeurtenissen laten gaan. Je kan iemand vergeven en dat is het beste maar je hoeft het niet te vergeten. Je gezondheid is velen maken belangrijker dan gaan stressen om een persoon die jou onrecht heeft aangedaan.

Het kan zijn dat je er moeite mee hebt maar onthoud dat er in sha Allah hele mooie dingen voor jou nog staan te gebeuren, dingen die jou deze negatieve ervaringen doen laten vergeten. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6147