Ken je prioriteiten

Ken je prioriteiten

Het kan zijn dat je de laatste tijd wat stress ervaart omdat je allemaal dingen moet regelen. Elke keer als je een opdracht af hebt komt er weer iets anders bij. Je snakt naar rust maar je hebt het gevoel dat het steeds meer wordt. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Stop met jezelf onder druk te zetten, stop om jezelf dingen aan te praten dat als dingen niet gaan zoals je wilt dat ze gaan dat het afgelopen is. Allah heeft namelijk alles onder controle, zodoende ook jouw leven. Je vergeet bijna je band met Allah doordat je alleen bezig bent om je wereldse zaken op orde te stellen.
Als jij omwille van Allah naar het goede streeft dan zal je zien dat Hij jou leiding zal schenken op de wegen die jij bewandeld. Dingen beginnen dan te lopen, je ziet uitwegen die je niet eerder hebt gezien.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degenen die omwille van Ons streven, die zullen Wij zeker leiding schenken op Onze Wegen. En voorwaar, Allah is zeker met de weldoeners.”

(Soerat al-Ankaboet: 69)

Luister goed: Je prioriteiten (de belangrijke zaken) die moet je eerst doen. Als je bepaalde dingen nu moet doen die je moet doen maar geen zin in hebt dan moet je ze ook nu gaan doen. Hoe langer je het uitstelt hoe dieper je in een moeras gaat zakken. Hoe langer je wacht des te meer de shaytan je allerlei excuses aan laat praten. Het heeft geen zin om te stressen, in plaats daarvan moet je innerlijke rust ervaren door je band met Allah te versterken en tegelijkertijd je vertrouwen in Hem te te vergroten. Alles komt in sha Allah goed. Achter de schermen heeft Allah alles voor je geregeld.

Geniet van de kleine momenten, stop om de wereldse leven belangrijker te maken dan het is en doe de dingen die je moet doen eerst maar zonder jezelf wijs te maken dat het een ramp is als het eventueel mislukt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7782