Jouw baan is waar je voor wordt betaald maar jouw roeping is waar je voor bent gemaakt

4

★★★ Jouw baan is waar je voor wordt betaald maar jouw roeping is waar je voor bent gemaakt. Allah heeft voor elk mens met verstand een roeping. Een roeping is een missie buiten dat je moet werken voor het Hiernamaals. Jouw roeping is verbonden met jouw talent en jouw talent is verbonden met jouw motivatie. Ik was al coach voordat ik coach werd. Hoe? Ik begon al op jonge leeftijd mensen te helpen. Stap voor stap ontwikkelde ik mijn talent. Daarna vielen alle puzzelstukken op hun plek, ik voelde dat coachen een onderdeel was van mijn roeping. Ik werd gemotiveerd als ik iemand had kunnen helpen.

Jouw talent kun je ontdekken door te doen wat je leuk vind en als je nog niet weet wat je leuk vind… probeer dan van alles uit. Het maakt niet uit dat je schoolcijfers slecht zijn, daar valt aan te werken. Het maakt niet uit dat je werkloos bent, daar valt ook aan te werken, maar blijf niet hangen in een sleur. Jouw diploma’s bepalen niet jouw toekomst noch bepaald jouw huidige toestand jouw toekomst.

Diploma’s en banen kunnen slechts een onderdeel zijn van jouw roeping. Je moet je elke dag blijven ontwikkelen. Ik doe dit door veel boeken over persoonlijk ontwikkeling te lezen, inspirerende motivatie filmpjes op YouTube te bekijken en alles wat ik leer in praktijk uit te oefenen.

Maak je geen zorgen om degene die niet in jouw dromen geloven, Allah heeft een belofte gemaakt dat zolang jij Hem aanroept en op Hem hoopt, Hij jouw dromen zal verwezenlijken want

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wees daarom geduldig, want waarlijk, de Belofte van Allah is waar. En word niet ontmoedigd door degenen die niet (door jou) overtuigd zijn.” (soerat ar-Roem: 60)

Luister goed: Wees je ervan bewust dat alles wat je overkomt jou moest overkomen en wees je ervan bewust dat alles wat jou niet overkomt jou niet moest overkomen. Het is heel moeilijk om het Lot te begrijpen maar ik zal je wat zeggen: Allah creëert situaties van situaties.

Elk stap kan jouw situatie veranderen, één boom kan een heel bos beginnen, één glimlach kan het begin zijn van een hechte vriendschap, één smeekbede kan jouw hele leven drastisch veranderen en één actie kan het begin zijn van een nieuwe hoofdstuk. Blijf dingen proberen en jouw roeping zal jou op een dag in sha Allah duidelijk worden. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment