Jezelf op de eerste plek zetten betekent niet dat je niet om andere geeft

15747549_628928530627182_4933025633932300452_n

★★★ Jezelf op de eerste plek zetten betekent niet dat je niet om andere geeft. Het kan zijn dat je steeds iedereen als eerste helpt en jezelf als laatste. Het kan zijn dat je al je energie uitgeeft aan andere terwijl je jezelf verwaarloosd. Durf nee te zeggen, durf ook aan jezelf te denken.

Je hoeft je NIET schuldig te voelen of jezelf een egoïst te vinden omdat je eerst aan jezelf denkt. Want hoe kan je andere helpen als jij jezelf niet kan helpen? Natuurlijk zou je ook aan andere moeten denken zoals familie/vrienden/vriendinnen en de behoeftige maar om hun te kunnen helpen moet je EERST jezelf helpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Neem tijd voor jezelf en verwaarloos jezelf niet. Zorg ervoor dat jij je energie GOED besteed. Dat schuldig gevoel is niet nodig want er kan een moment komen dat je geen energie meer hebt omdat je al je energie aan andere uit hebt besteed. De tijd is gekomen dat je ook aan jezelf denkt, de tijd is gekomen dat je de rest van je leven het beste van je leven gaat maken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

www.islamcoaching.com
Facebook: http://on.fb.me/1YUwbyn
Instagram: http://bit.ly/1PseuVd
Email: info@islamcoaching.com

Add Comment