Je ontmoet mensen niet per toeval

Je ontmoet mensen niet per toeval

Alle mensen die in je leven komen hebben een reden, sommige komen als een beproeving en sommige komen als een zegening. Van beiden zal je profiteren mits je de boodschap herkent. Degenen die als een beproeving op je pad komen kunnen je misschien pijn doen, kwetsen, laten dwalen of erger, wees niet verdrietig, zij die jou kwaad deden zullen worden vergolden, Allah heeft slechts van hun keuze een beproeving gemaakt.

Als jij de mensen die op je pad kwamen hebt geholpen en uiteindelijk blijken ze je te kwetsen, weet dan dat Allah jouw beloning al heeft gereserveerd en dat degene zijn/haar verdiende loon uiteindelijk zal ontvangen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk, wie (Allah) vreest en geduldig is: Allah zal de beloning van de weldoeners zeker niet verloren laten gaan.”

(Soerat Yoesoef: 90)

Luister goed: Zij die als een zegening in je leven komen hebben van Allah opdracht gekregen om jou dichterbij Hem te laten komen. Je kunt ze herkennen aan hun oprechtheid, hun mooie karakter, hun positieve energie en dat ze offers maken om andere te helpen. Wees goed voor hun en dank Allah dat ze op je pad kwamen want als zij er niet waren dan was je lot wellicht anders gelopen. Omring jezelf met deze mensen want zij zullen jou nooit in de steek laten.

De boodschap in beiden soorten mensen kun je herkennen door geduldig te zijn en op Allah te vertrouwen want uit beiden gevallen zal jij uiteindelijk voordeel halen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

132963968-235550251310634-1164396936353927431-n

Add Comment