Je leeft het verhaal waarin je gelooft

Je leeft het verhaal waarin je gelooft

Je leeft het verhaal waarin je gelooft. Als jij gelooft dat je iets kan dan kun je het ook, als jij gelooft dat iets moeilijk is dan zal het ook moeilijk worden. Voor 8 April 1954 geloofde men dat het onmogelijk was om binnen 4 minuten 1 kilometer te rennen. Het was namelijk geen enkel mens ooit gelukt. Totdat Roger Bannister kwam. Hij rende binnen 4 minuten 1 kilometer. Hier is het bijzondere eraan: Sinds die dag hebben meer dan 20.000 mensen 1 kilometer binnen 4 minuten gerend, zelfs jonge scholieren. Wat is er gebeurd? Omdat het iemand was gelukt begon men te denken “dan zou het mij ook lukken”. Kijk nu naar je leven, het maakt niet uit in wat voor situatie je verkeerd of wat je allemaal hebt meegemaakt. Er is zeker minimaal een iemand die het zelfde als jou had of misschien erger en toch is het allemaal goed gekomen.

Allah belooft jou dat Hij je uit uit deze situatie gaat halen. Hij heeft jou een belofte gemaakt dat je in Hem en in jezelf moet geloven. Ook al proberen anderen je te overtuigen met een eigen ervaring of mening.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:
|
“Wees daarom geduldig, want waarlijk, de Belofte van Allah is waar. En word niet ontmoedigd door degenen die niet (door jou) overtuigd zijn.”

(soerat ar-Roem: 60)

Luister goed: Straf jezelf niet door te zeggen dat je niet beter verdiend of dat je toestand door je fouten komt. Straf jezelf niet door te denken dat je vervloekt bent of sihr (voodoo) op je is gedaan. Maar beloon jezelf door de beproeving die je nu meemaakt als test van Allah te zien waar velen beloningen aan gekoppeld zijn. Niets zal je treffen zonder toestemming van Allah en niets zal je treffen zonder dat het een einde heeft van de beproeving. Vergeet alle negatieve woorden en boodschappen van anderen. Allah zal jou belonen en meer schenken.

Wat jij moet doen is je gaan afvragen of het helpt om jezelf allerlei vragen te stellen die geen toegevoegde waarde in je leven hebben. Allah wil NIET dat jij verdrietig bent, Allah wil NIET dat jij je ellendig voelt en Allah wil NIET dat jij blijft hangen in een negatieve periode. De enige manier om weer gelukkig te worden is je te focussen op het positieve door vertrouwen te hebben en geduldig te zijn. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6482-1