Je krijgt alles wat je nodig hebt

Je krijgt alles wat je nodig hebt

Je vroeg Allah om kracht en Hij gaf je moeilijkheden waar je leerde om sterker te worden. Je vroeg Allah om wijsheid en Hij gaf je uitdagingen zodat je er lessen uit kon trekken. Je vroeg Allah om moed en Hij bracht je in situaties waar je bang voor was maar nu je dat hebt gehad ben je er niet meer bang voor. Je vroeg Allah om liefde en Hij bracht mensen met problemen op je pad zodat je ze kon helpen en Zijn liefde kon ervaren. Je vroeg Allah om gunsten en Hij gaf je de kans om deze boodschap te lezen zodat jij deze weer doorgeeft aan degene die het nodig hebben.

Allah geeft je niet altijd alles wat je wilt maar Hij geeft je wel altijd alles wat je nodig hebt. Soms heb je een afkeer van een situatie maar zit er iets goeds in wat op een lange termijn je voordeel kan brengen en soms hou je van iets wat op lange termijn schadelijk voor je kan zijn.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Soms vraag je iets aan Allah en lijkt het alsof Hij jouw smeekbeden niet beantwoord maar in tegendeel, Hij beantwoord het op Zijn Wijze Manier die voor jou en mij vaak niet te begrijpen is. Soms is het ook niet nodig om het te begrijpen want het is altijd in je voordeel. De enige reden waarom jij je zorgen maakt is omdat jij geen idee hebt hoe het straks gaat lopen maar laat ik jou het volgende zeggen: Allah houd van degene die vertrouwen hebben en Allah houd van degene die geduldig zijn. Alles is onder Zijn controle zodoende ook je situatie.

Ja het is soms moeilijk maar je hebt geen ander keus. Jij bent eerder door Allah geholpen en daarom moet je weten dat Allah jou weer gaat helpen. Roep Hem dus aan en wees geduldig met het proces. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6410