Je hoeft niet te weten hoe het gaat gebeuren

Je hoeft niet te weten hoe het gaat gebeuren

Misschien vraag jij jezelf weleens af hoe bepaalde zaken ooit in je leven kunnen komen. Gezien je huidige situatie lijk je geen schijn van kans te maken maar laat ik jou het volgende zeggen: Hoe het gaat gebeuren gaat jou NIETS aan. Laat de hoe-vraag aan Allah over. Hij handelt volgens Zijn Sublieme Wijsheid. Alles in deze wereld en in de hemelen staat onder Zijn controle. Ook al zie jij het allemaal niet gebeuren, voor Allah is het heel simpel om datgene aan jou te schenken.

Allah voorziet jou van datgene wat jij wilt en wat jij nodig hebt. Hij Bezit een Sterke Kracht die vanuit niets iets kan scheppen. Hij bezit een Sterke Kracht die van een obstakel een uitweg schept.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Allah is de Voorziener, de Bezitter van Sterke Kracht.”

(Soerat adh-Dhaariyaat: 58)

Luister goed: Als jij je afvraagt wat je nu moet doen dan is het antwoord doe een smeekbeden (dua), heb vertrouwen, wees geduldig met het proces, wees oprecht dankbaar in woorden en in daden, focus je op datgene wat je wilt en onderneem actie. Je hoeft NIET te weten hoe het hele traject naar datgene wat je wilt gaat lopen, je hoeft NIET alle stappen te weten die je onderweg moet nemen. Begin met een stap en de rest doet Allah voor je. Het geheim zit in het ondernemen van actie terwijl je vertrouwen en geduld hebt, je geeft niet op. Lukt het niet dan heeft Allah iets beters voor je of zal het later alsnog aan je worden gegeven.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, denk niet dat het toeval is dat jij dit leest. Ik vertel jou dit omdat Allah dit wil en dit de waarheid is. Allah is Degene die alles voor jou onder controle heeft. Twijfel dus niet aan jezelf noch aan de smeekbeden die jij smeekt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-2942