Je hebt een keuze

Je hebt een keuze

Vandaag creëer jij je toekomst. Vandaag maak jij de keuzes voor de rest van je leven. Alles wat je doet zal een gevolg hebben en alles wat je niet doet zal ook een gevolg hebben. Maak dus de goede keuze. De keuze om gezonde voeding te nemen zal op latere leeftijd tot een resultaat leiden, de keuze om geen gezonde voeding te nemen zal ook op latere leeftijd tot een resultaat leiden. Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn, 1+1 = 2, verwacht dus geen bloemkolen als je tomaten aan het zaaien bent. Met andere woorden: Welke keuze je wel of niet maakt, het zal tot een gevolg leiden.

Misschien vind je het eng om wel of geen keuze te maken maar laat ik je het volgende zeggen: Allah zal je hoe dan ook onderhouden wees dus niet bang.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Luister goed: Sta niet elke ochtend op met het idee van “ik zie wel hoe de dag loopt” maar probeer de keuzes te maken waar jij je goed bij voelt. Soms moet je een keuze maken die je niet leuk vind en soms maak je een keuze die straks tot een kettingreactie gaat leiden. Welke keuze je ook maakt , heb vertrouwen dat het goed gaat uitpakken en als het niet goed uitpakt dan heb je alsnog de keuze om niet op te geven want Allah is met je.

Het kan ook zijn dat je toestand het gevolg is van een keuze van iemand anders is. Indien je toestand slecht is wees dan geduldig en blijf in beweging. Trap op de rem en begin een nieuwe hoofdstuk. Laat je niet gek maken door dat stemmetje dat je allerlei rampscenario’s influistert maar heb vertrouwen op je Schepper want Hij zal je altijd steunen. Make the rest of your life the best of your life!

121510746-1527286980791328-3095166512803930022-n
gratis foto

Add Comment