Je hebt een keuze

Je hebt een keuze

Wanneer de omstandigheden in je leven veranderen onthoud dan goed dat je een keuze hebt. Je hebt de keuze om de situatie als een ramp te zien en een keuze om de situatie als een nieuwe hoofdstuk te zien. Wanneer er dingen in je leven veranderen dan zullen deze alleen met de Wil van Allah veranderen. Het gaat er niet om wat er gebeurd maar het gaat er om hoe je ermee om zal gaan. Als jij je baan verliest dan kan je depressief op de bank gaan zitten of het zien als een kans om een betere baan te vinden. Als je huwelijk voorbij is kan je liefdesverdriet hebben of het als een kans zien dat je een betere partner kunt krijgen.

Waarom zou Allah jou niet helpen? Waarom zou je niet volledig op Allah kunnen vertrouwen dat de omstandigheden zijn veranderd om een bepaalde zaak in je leven op orde te zetten? Is het niet zo dat Allah alles onder controle heeft?

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: vers 160)

Luister goed: Je hebt veel meegemaakt en je zal nog veel meemaken, maar een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd? Je hebt altijd een keuze om een beslissing te maken, of dit nou fysiek of in je gedachten is, je hebt een keuze. Laat je dus niet gijzelen door angst maar laat je bevrijden door hoop. Er staan in sha Allah velen mooie dingen nog voor jou te gebeuren maar deze dingen zie jij niet voor je omdat je alleen gefocust bent op wat er allemaal mis in je leven is gegaan.

Heb vertrouwen in jezelf en in je Schepper. Heb vertrouwen dat uiteindelijk alles in sha Allah voor jou goed gaat komen ook al zie je dat nog niet voor je. Maak vanaf nu de keuze dat je alles anders gaat bekijken. Maak de keuze dat je nu het positieve uit het negatieve gaat halen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-0221

Add Comment