Je energie bepaald je toestand

Je energie bepaald je toestand

Heb je weleens momenten gehad dat je een goed gevoel had en plotseling veranderd dat gevoel omdat iemand iets negatiefs tegen je heeft gezegd? Je gemoedstoestand is totaal veranderd en je hebt nergens zin meer in? Dit komt door de negatieve energie die iemand naar je zend. Dat energie bestaat is wetenschappelijk bewezen en ook binnen de Islam wordt dat erkend. Kijk maar bijvoorbeeld naar het boze oog. En wat dacht je van je “Nour” in iemands gezicht, iemand die dicht bij Allah staat voel je in zijn of haar aanwezigheid een positieve energie.

Al het goede wat je overkomt dat komt van Allah, wees daarvoor dus dankbaar en al het slechte wat je overkomt, komt van jezelf of je bent onderdeel geworden van een slechte keuze van een ander.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wat jou aan goeds overkomt, is afkomstig van Allah en wat jou aan slechts overkomt, is afkomstig van jezelf.”

(Soerat an-Nisaa’: vers 79)

Luister goed: Als jij positieve energie wilt hebben dan moet je zo ver mogelijk van mensen met een negatieve energie wegblijven of je moet je positieve energie versterken. Dat kan je door door Allah te gedenken, door het goede te doen en de beproevingen die jou overkomen te zien als een test en niet als een straf. Je leven kan in sha Allah vol rust en het goede zijn als je ervoor zorgt dat je energie level vooral positief is. Veel mensen zenden bijvoorbeeld negatieve energie uit wanneer het buiten regent. Ze gaan dan klagen maar degenen die weten dat tijdens de regen dua’s verhoord worden zullen blij zijn dat het regent en positieve energie ontwikkelen.

Zorg ervoor dat je controle over je energie hebt, probeer het goede te doen en probeer leuke dingen te doen. Wees dankbaar en laat je energie niet besmet worden door zij die alleen negatieve energie hebben. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-0387

Add Comment