Je droom is noodzakelijk

Je droom is noodzakelijk

Het kan zijn dat je een bepaalde droom koestert maar te laks bent om deze te realiseren. Je bezit talent maar maakt er geen gebruik van , je hebt bepaalde kennis maar je geeft deze niet door of je hebt bepaalde doelen maar je onderneemt geen stappen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Het leven is te kort, je wilt straks niet op je 80ste uit het raam kijken en spijt krijgen dat je toen je jonger was niet je dromen hebt kunnen realiseren. Allah geeft je elke dag de kans om gebruik van Zijn gunsten te maken. Alles is voor jou in sha Allah nog mogelijk.

Elke talent die je bezit, elke droom die je koestert en elke kans die je krijgt is een gunst van je Heer waarvoor je dankbaar moet zijn. Het zijn er zoveel dat je ze nooit op kunt tellen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahim: 34)

Luister goed: De rijkste plekken op aarde zijn niet de oliebronnen van Dubai of de diamantenmijnen van Zuid Afrika maar de rijkste plekken op aarde zijn de begraafplaatsen want op de begraafplaatsen liggen schrijvers die nog nooit een boek hebben geschreven, artsen die nog nooit iemand hebben genezen en andere velen met talenten die nog nooit gebruik van hun talenten hebben gemaakt. Als je niet weet wat je talent is of niet weet wat je in het leven wilt dan is dat niet erg. Probeer nieuwe dingen uit en vraag Allah om je datgene te schenken waar je goed in zal zijn. Als je het wel weet maak dan er zeker gebruik van.

Je moet alles uit het leven halen, je moet vol leven en leeg sterven, met andere woorden je moet in sha Allah op een oude leeftijd terug kunnen kijken dat je het tenminste hebt geprobeerd en van Allah’s gunsten hebt geprofiteerd. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6364