Je beproeving is er niet voor altijd

Je beproeving is er niet voor altijd

Het kan zijn dat je te maken hebt met een beproeving of met meerdere beproevingen. Je hebt het gevoel dat het zolang duurt en er geen uitweg is. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Geen enkel beproeving is er voor altijd, Allah heeft voor elke beproeving een reden en Hij heeft voor elke probleem een oplossing. In elke beproeving zit iets goeds. Het zal de oorzaak zijn van het reinigen van je zonden, het zal je naar een nieuwe hoofdstuk leiden, het zal je dichterbij Allah brengen en het zal met de Wil van Allah tot een zaak volbracht worden.

Elke moeilijkheid heeft van Allah een verlichting. De ziel kan deze verlichting alleen voelen en ondervinden mits het geduldig is, hoopvol is en in staat van actie is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting.”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Luister goed: Hoeveel beproevingen heb jij in het verleden overwonnen? Sommige waren klein en sommige waren misschien groot. Uiteindelijk heb je ze met de Wil van Allah overwonnen en hebben ze je nu gebracht naar waar je nu bent. Soms zijn de gevolgen in een latere stadium nog zichtbaar maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie tijden voor jou staan te gebeuren? Allah compenseert namelijk elke beproeving met iets beters en kan je belonen voor je geduld en voor je vertrouwen. Wees dus niet verdrietig want er staan in sha Allah mooie tijden voor je te gebeuren.

Sommige stormen komen in je leven om het pad naar het goede in je leven schoon te vegen. Twijfel dus niet aan Allah’s Besluit. Weet dat Hij je leven op orde maakt en je het beste zal schenken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-0557

Add Comment