Is jouw dua al verhoord?

21743129_757588377761196_5569890759670990994_n

Is jouw dua al verhoord?

Het kan zijn dat je een tijd terug of onlangs een dua (smeekbeden) hebt gedaan. Sinds je dat hebt gedaan lijkt er niks te gebeuren. Je begint aan jezelf te twijfelen. Komt het door mijn zonden? Komt het doordat ik niet goed genoeg bent of verdien ik het gewoon niet?

Laat ik jou het volgende zeggen, Allah houd ervan als jij Hem smeekt. Zolang jij Allah aanroept en in Hem gelooft zal Hij jouw smeekbeden op Zijn Manier beantwoorden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Mijn dienaren jou (O Mohammed) vragen stellen over Mij: voorwaar, Ik ben nabij, Ik verhoor de smeekbede van de smekende wanneer hij tot Mij smeekt. Laten zij aan Mij gehoor geven en in Mij geloven. Hopelijk zullen zij de juiste leiding volgen.” (Soerah al-Baqarah 2:186)

Luister goed: Wanneer jij een dua (smeekbeden) doet kan het proces meteen beginnen te werken. Als jij een zaadje in de grond stopt dan zie je niet meteen dat er wat groeit. Maar onder de grond is er een proces aan de gang. Door de weer omstandigheden (zon en regen, licht en water) begint er iets te groeien. Zo is het ook met de smeekbeden. Wanneer jij smeekt dan stijgt de dua op en deze daalt als een regenbui vol zegeningen op het juiste moment en op de juiste plek neer.

Allah kan dan de omstandigheden volgens Zijn Ultieme Wijsheid veranderen. Er kunnen bijvoorbeeld zaken van jou worden afgenomen omdat ze jou zouden schaden of om ze te vervangen voor iets beters. Er kunnen bijvoorbeeld situaties ontstaan waardoor je gedwongen wordt om bepaalde acties te ondernemen. Alles is het gevolg van jouw dua (smeekbeden). Wees dus geduldig met het proces. Allah weet wat Hij doet. Make the rest of your life the best of your life

Add Comment