In dit leven heb jij twee vrienden

14222323_576358929217476_5108783579297447646_n

★★★ In dit leven heb jij twee vrienden. 1. Allah en 2. Degene die jou herinnerd aan Allah. Het kan zijn dat jij je soms eenzaam voelt, het kan zijn dat je het gevoel hebt dat iedereen je heeft verlaten maar weet dat Allah met je is. Jij staat er niet alleen voor. Voordat jij je smeekbeden uitspreekt heeft Allah deze al op Zijn manier beantwoord. Zelfs als jij het vergeet om een smeekbeden te doen dan weet Allah wat jou hart verbergt.

Misschien voel jij je een zondaar, je hebt zoveel fouten en zonden gemaakt waardoor je het gevoel hebt dat de afstand tussen jou en Allah groot is. Je durft aan Allah geen vergeving te vragen omdat je denkt dat je het niet verdiend.

Anas overlevert: “Ik hoorde de Boodschapper van Allah zeggen: ,,Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“O zoon van Adam, waarlijk, zolang jij Mij aanroept en op Mij hoopt, dan zal Ik jou vergeven, wat je ook maar hebt gedaan, zonder hier naar om te kijken. O zoon van Adam, al zouden je zonden tot aan de hemel reiken, waarna jij Mij om vergeving vraagt, dan zal Ik je vergeven. O zoon van Adam, al zou je tot Mij komen met zoveel zonden dat deze de aarde kunnen vullen en Mij dan treft, zonder dat jij iets als deelgenoot aan Mij hebt toegekend, dan zal Ik tot jou komen met een gelijke omvang hieraan aan vergeving.”

(Overgeleverd door at-Tirmidhi, die zei dat het een goede, authentieke overlevering is)

Luister goed: Met zoon van Adam wordt de mens bedoeld, dus of je een man of vrouw bent, Allah vergeeft jou. Roep Hem dus aan in je eigen woorden en in je eigen taal. Zeg: Ya Allah vergeef mijn zonden. Daarnaast kun je ook vergiffenis vragen voor je dierbaren en andere gelovigen. Allah is er voor iedereen. Laat niet dat stemmetje je influisteren dat het geen zin heeft, dat stemmetje wil jou alleen van Allah weghouden.

De tijd is gekomen dat jij ook jezelf vergeeft, de tijd is gekomen dat jij je bevrijd van de zonden en uit het verleden gaat stappen. Er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren. De gunsten van Allah zijn enorm en de duisternis is voorbij. Jij bent ma’sa’Allah, jij bent geweldig en Allah zal jou helpen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment