Ik heb doelen maar geen idee hoe deze te behalen

29027649_834285440091489_1443733563726471347_n

Ik heb doelen maar geen idee hoe deze te behalen

Het kan zijn dat je op dit moment doelen hebt zoals trouwen, een gezin, een eigen woning, een baan, een goede band met je familie of met Allah, wat je doelen ook moge zijn, je hebt geen idee hoe je deze kunt behalen. Soms krijg je influisteringen dat je ze nooit zult behalen, je wordt er verdrietig en wanhopig van.

Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Geen paniek, je toestand, je leeftijd, je verleden noch je omgeving zullen bepalen of jij deze doelen haalt. Er zijn twee zaken die ervoor kunnen zorgen dat jij je doelen gaat behalen. Nummer 1: Je versterkt je band met Allah en nummer 2: Je blijft standvastig erin geloven dat jij je doelen gaat behalen, vertrouw dus op Allah.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.” (Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Stop met je leven te vergelijken met die van andere. Sommige lijken een gelukkig leven te leiden maar de band met hun Schepper is zwak en sommige lijken een trieste leven te leiden maar de band met hun Schepper is sterk. Als jij je doelen wilt behalen dan moet je als eerst een dua (smeekbeden) doen, dit kan in je eigen taal en in je eigen woorden, vraag Allah om datgene wat je wilt en blijf in beweging.

Allah wil dat jij actie onderneemt, al is het een kleine stap want uit die kleine stap kunnen velen grote stappen vloeien. Onthoud dat de shaytan en zijn zwakke leger er alles aan zullen doen om je tegen te houden. Wees niet bang want zij kunnen je niet raken zolang je op Allah blijft vertrouwen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment