Huil niet om de persoon die de waarde van jouw tranen niet kent

ZZ

Huil niet om de persoon die de waarde van jouw tranen niet kent. Het kan zijn dat jij momenteel liefdesverdriet hebt omdat jou onrecht is aangedaan, het kan zijn dat jij momenteel liefdesverdriet hebt omdat de droom die je koesterde veranderd is in een nachtmerrie. Stop met je af te vragen waarom jij, stop met je af te vragen hoe nu verder. Heb jij niet door dat Allah Degene is die jou iets duidelijk wil maken? Heb jij niet door dat Allah het slechte uit jouw leven haalt om het te vervangen door het goede? Treur dus niet omdat die persoon uit je levensboek is verwijderd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..” (Soerat al-Hadied: 23)

Luister goed: Liefdesverdriet veranderd jouw moed in wanhoop, liefdesverdriet veranderd jouw sterke punten in zwakte, liefdesverdriet dooft de vlam van vreugde en laat je in de duisternis dwalen. Is dit het allemaal waard? Zie je niet dat je momenteel gegijzeld wordt door je eigen gedachtes?

Allah pakt geen microfoon om uit de hemelen te roepen dat Hij een beter persoon of iets beters voor jou heeft maar Allah communiceert middels gunsten en middels beproevingen om jou zo te leiden naar jouw lot. Momenteel hou jij je lot tegen, jouw toekomstige partner (indien bestemd) kan niet in jouw leven komen omdat jij steeds maar in het verleden leeft. Laat het los, doe dua (smeekbeden) en ga verder met je leven. Er staat in sha Allah een goed persoon op jou te wachten. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment