Hoe om te gaan met teleurstellingen

Hoe om te gaan met teleurstellingen

Wellicht dat jij je laatste tijd down voelt omdat je teleurgesteld bent dat bepaalde zaken mislukt zijn. Gaat het om het huwelijk? Een baan die je graag wilde of iets wat je graag had gewild. Je bent teleurgesteld en je hebt geen idee hoe hiermee om te gaan. Ik heb goed nieuws voor je, er staan in sha’Allah mooie dingen voor jou te gebeuren. Deze dingen zullen veel beter zijn dan datgene wat je kwijt bent geraakt. Sommige zaken zullen worden vervangen door iets beters of ze zullen worden gecompenseerd.

In het begin heb jij een afkeer van de situatie, het is een teleurstelling omdat je niet weet of je ooit nog gelukkig gaat worden, maar wat jij wellicht niet weet is dat je juist gered bent van nog meer ellende of omdat er iets moois op je pad is gelegd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: wanneer iets uit je leven verdwijnt dan gebeurd dit met de Wil van Allah, je dient dit te accepteren want niets kon het tegenhouden en niets kon het behouden behalve met de Wil van Allah. Hoeveel personen zijn momenteel getuigen dat hun leven nu positief veranderd is omdat datgene wat van hun is afgenomen vervangen is door iets beters? Sommige zegeningen zijn verpakt in de vorm van beproevingen. Je kunt dit alleen herkennen als je geduld en vertrouwen hebt.

Allah sluit bepaalde deuren omdat Hij andere deuren voor jou heeft geopend. Sommige deuren sluit Hij omdat ze jou zouden leiden naar je ondergang. Dat een deur voor je sluit wil niet zeggen dat er geen andere deuren zijn? Allah heeft het beste met je en jij gaat in sha Allah gauw weer gelukkig zijn. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6327