Hoe om te gaan met personen die alleen kritiek hebben

9\

Hoe om te gaan met personen die alleen kritiek hebben

Je kent ze wel, personen die overal wel iets op te zeggen hebben. Je verteld ze iets persoonlijks en ze vertellen jou allerlei redenen waarom het je niet gaat lukken of ze hebben een negatieve antwoord klaar staan om je bewust of onbewust de grond in te boren. Vaak zijn het personen uit je nabije omgeving.

Neem het niet persoonlijk op, deze personen bedoelen het misschien goed maar ze weten NIET hoe ze hun boodschap moeten overbrengen. Ze spreken vanuit hun EIGEN mening. Heb dus vertrouwen in Allah want Hij is degene Die jou helpt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Het kan zijn dat het je pijn doet, het kan zijn dat je het gevoel krijgt dat degene jou gaat ompraten maar laat ik je het volgende zeggen: Jij kunt in sha Allah alles bereiken wat je wilt. De stenen die andere naar je gooien moet je gebruiken om je pad mee te creëren. Het is totaal niet nodig om in discussie te gaan of jezelf te willen bewijzen want wanneer Allah met je is dan kan NIETS tegen je zijn.

Wanneer je zulke personen tegenkomt dan moet je sterk blijven. Bijna alle succesvolle personen hebben te maken gehad met personen die hun mee wilde sleuren naar het negatieve. Vaak waren het personen uit hun nabije omgeving. Wees niet bang want Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment