Hoe om te gaan met geldzorgen

X11

Hoe om te gaan met geldzorgen

Een van de grootste zorgen die mensen vandaag de dag hebben zijn geldzaken. Men maakt zich druk om zijn huidige toestand en toekomstige lasten. Hoe maak ik zoveel mogelijk winst en hoe bereik ik zoveel mogelijk rijkdom? Hoe wordt ik gelukkig? Iedereen heeft zulke zorgen wel, de een meer dan de ander.

Maar hoe belangrijk is materialisme eigenlijk? Ik denk dat dat geld je veel baat kan leveren in het leven maar alleen als het op de beste manier (halal) verdient wordt en ook op de beste manier uitgegeven wordt. Denk daarbij aan goede doelen en sadaqah. Geluk licht niet in mooie kleding en sieraden, huizen en auto’s. Je heb tenslotte aan dit alles helemaal niets als je band met Allah slecht is of helemaal niet of nauwelijks hebt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met begerige ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.” (Soerat Taa Ha: 131)

Luister goed: Als ik iets in mijn leven heb geleerd en waar ik ook oprecht in geloof is het feit dat echte geluk alleen maar komt van een sterke imaan en Allah’s tevredenheid over jou. Daarom zou men zijn geld en middelen in moeten zetten om dit doel te verwezenlijken. Men kan goede doelen steunen en zelf goede zaken ondernemen. Op die manier heb je toch je geld ingezet om tevreden te zijn. Zo maakt geld je uiteindelijk (indirect) toch gelukkig! ” – geschreven door Soumiaa-

Make the rest of your life the best of your life

Add Comment