Hoe om te gaan met angst

5

Hoe om te gaan met angst

We hebben allemaal weleens momenten dat we ons angstig voelen. We zijn bang dat er iets naars kan gebeuren, we zijn bang hoe andere over ons gaan denken, we zijn bang dat iets niet gaat lukken of we zijn bang dat we niet goed genoeg zijn. Angst is een gedachten dat ons leven negatief kan bepalen.

Wees niet bang want Allah zal jou helpen. Wanneer jij je in de duisternis bevind dan zal er Allah ergens een licht voor jou schijnen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.” (Aya van Surah Al-Baqarah: 257)

Luister goed: Laat je NIET gijzelen door angst maar laat je bevrijden door hoop. Stop met het creĆ«ren van rampscenario’s die in sha Allah NOOIT zullen plaatsvinden. Stop met het luisteren naar de woorden van negatieve mensen die jou NIET kunnen raken.
Voel je goed, voel je sterk en voel je moedig want daar waar je muren tegenkomt daar zal Allah bruggen voor jou bouwen, daar waar jij je in duisternis bevind, daar zal Allah voor jou een licht schijnen.

Vroeger was je bang om te fietsen zonder zijwieltjes, vroeger was je bang voor dingen waar je vandaag om kunt lachen. Zo is het met alles. Je hoeft nergens bang voor je te zijn want Allah zal jou net als vroeger gaan helpen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment