Hoe om te gaan met afwijzingen

13

Hoe om te gaan met afwijzingen

Wellicht dat jij weleens bent afgewezen, of het nou een sollicitatiegesprek was, een huwelijksaanzoek, of een deal die je voor je zaak moest maken, wat het ook is, je stond opeens weer met lege handen. Je hebt velen vragen en weinig antwoorden, je begint aan jezelf te twijfelen of je wel je best hebt gedaan en of het misschien aan jou ligt.

Wanneer jij een afkeer hebt van jouw situatie dan moet je het volgende weten: er is een reden waarom je bent afgewezen en deze reden is er om JOU te dienen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Maar het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed voor jullie is; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Het was niet die werkgever die jouw weg blokkeerde maar het was Allah. Het was niet die mogelijke potentiële huwelijkskandidaat die de weg blokkeerde maar het was Allah. Het was niet die mogelijke zakenpartner die de weg naar de deal blokkeerde maar het was Allah. Onthoud het volgende: Allah haalt niets van jouw pad zonder een reden die in JOUW voordeel is.

Drie redenen waarom de weg voor jou werd geblokkeerd. Nummer 1: Je zal iets beters ervoor terug krijgen. Nummer 2: Het zou je in de toekomst schaden en Nummer 3: Datgene was niet voor jou geschreven. Wees niet verdrietig en stress niet, Allah test jou op DAT moment met 2 zaken. Namelijk GEDULD en VERTROUWEN.
De beproeving hoeft niet lang te duren, je moet Allah aantonen dat je geduldig bent en dat je vertrouwen in Hem hebt. Dan zullen de deuren voor jou open gaan. Allah geeft je niet alles wat je wilt maar Hij geeft je wel alles wat je nodig h

 

Add Comment