Hoe minder jij je zorgen maakt hoe minder ingewikkeld het leven wordt

12795462 500644956788874 7774659773938401885 n

Hoe minder jij je zorgen maakt hoe minder ingewikkeld het leven wordt. Waarom maak jij je zorgen om het verleden terwijl deze al voorbij is? Waarom maak jij je zorgen over de toekomst terwijl deze nog niet is gearriveerd? Wellicht dat je stress en angst hebt omdat dingen niet gaan zoals ze moeten gaan. Je valt s’avonds moeilijk in slaap omdat je loopt te piekeren en overdag voel jij je doodmoe alsof jij de marathon hebt gelopen.

Wanneer jij last hebt van stress, angsten en zorgen dien je goed te onthouden dat Allah jou voorziet van jouw levensonderhoud. Het is dus totaal niet nodig om in paniek te raken, er wordt voor jou gezorgd en HOE dit gebeurd gaat jou NIETS aan.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Het leven is echt niet ingewikkeld zolang jij op Allah vertrouwt. Kijk naar de natuur hoe het elkaar voorziet van voedsel, liefde en onderhoud. Een weerloos dier die een heel imperium kan opbouwen en de juiste benodigdheden ontvangt. Is dit toeval? Nee want er is een Hoger Macht die ervoor zorgt dat deze weerloos dier ALLES krijgt om een leven op te bouwen en zich te vermenigvuldigen.

Allah wil dat jij Hem aanroept, op Hem vertrouwt, Hem dankbaar bent en al het negatieve los gaat laten. Jouw verleden bepaald NIET jouw toekomst, jouw fouten bepalen NIET jouw karakter. Vandaag is de dag dat jij beseft hoe sterk jij bent, vandaag is de dag dat jij de rest van je leven het beste van je leven gaat maken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment