Hoe maak je van je passie je baan?

12

Hoe maak je van je passie je baan?

Wanneer je van je passie je baan maakt dan hoef je nooit meer te werken. Je doet het dan met plezier en je krijgt er ook nog eens voor betaald. Het is daarom belangrijk om datgene te doen wat je leuk vind. Doe het niet om het geld want geld komt vanzelf. Je moet je specialiseren in datgene wat je leuk vind en zo een prof worden.

In 2010 zag ik een filmpje van een succes coach, hij sprak wijs en inspirerend. Ik begon vaker filmpjes van hem te bekijken, vervolgens kocht ik boeken over hem. Dit leek mij ook leuk om te doen. Op een dag vond ik een reclamefolder met daarin een thuisstudie tot life coach. Ik schreef me in, slaagde binnen een jaar en zette een coaching business op. Ik coachte af en toe wat mensen maar er leek 2 jaar lang geen vooruitgang. Totdat ik in 2012 de volgende vers in de Koran tegenkwam.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Nodig uit tot de Weg van jouw Heer, met wijsheid en goed onderricht, en wissel met hen van gedachten op de beste wijze.”

(Soerat an-Nahl: 125)

Toen kreeg ik een idee, ik zou mijn passie met mijn kennis over het geloof combineren. Ik maakte een project genaamd Islam Coaching voor 3 cliënten. Zij gaven na tevreden te zijn mijn werk door aan andere via mond op mond reclame. Binnen 6 maanden was mijn project 10 keer groter dan mijn business. Ik had binnen een paar jaar meer dan 20.000 geregistreerde personen in mijn bestand. Dit allemaal zonder enig vorm van reclame. Dit is succes die met de Wil van Allah is gekomen door mijn passie te volgen.

Als jij je passie weet dan moet jij daar werk van maken. Doe meer kennis erover, probeer dingen uit, mislukt het, dan ga je door, je geeft nooit op. Je passie begint als een zaadje en als je het voldoende aandacht geeft gaat het groeien en bloeien. Als jij je passie niet weet dan is dat niet erg, probeer dan verschillende dingen uit tot je erachter komt wat je echt leuk vind. Denk niet aan het geld, het geld komt van zelf, doe iets waar jouw klein klein klein kinderen in de toekomst dankbaar voor zullen zijn. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment