Hoe krijg je weer zelfvertrouwen

Hoe krijg je weer zelfvertrouwen

Het kan zijn dat je weinig zelfvertrouwen hebt, je bent bang dat iets je niet gaat lukken, je bent bang voor de reactie van andere of misschien wel hoe je eigen keuzes moet maken. Zelfvertrouwen krijg je door weer de controle over je eigen leven te nemen en je volledige vertrouwen in Allah te leggen.

Weet dat Allah jou gaat helpen als jij je volledige vertrouwen in Hem legt, niets of niemand kan dan jou weerhouden om je doelen te bereiken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie.”

(Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Alles wat jij wilt is in sha Allah mogelijk ook al heb je momenteel geen idee hoe je het voor elkaar gaat krijgen. Doe dua (smeekbeden), heb vertrouwen, wees geduldig met het proces, wees oprecht dankbaar, focus je op je doel en onderneem actie. Mislukt het? Dan heeft Allah andere manieren om je doelen te bereiken. Van alle gunsten die Hij aan de mensheid heeft geschonken zijn er ontelbare van. Laat je niet gek maken door dat stemmetje dat je allerlei angst influistert, dat stemmetje heeft geen controle over je.

De tijd is gekomen om naar jezelf te luisteren, de tijd is gekomen om de keuze te maken door dingen te doen die je wel gelukkig gaan maken. Genoeg is genoeg, vertrouw op jezelf en vertrouw op Allah. Make the rest of your life the best of your life!

 

95859024-1393075977545763-5160211830991224832-n

Add Comment