Hoe krijg je weer rust in je hoofd

Hoe krijg je weer rust in je hoofd

Innerlijke rust begint op het moment dat je niet meer gaat toestaan dat andere mensen of de omstandigheden je leven gaan controleren. Dit is jouw leven, alleen jij bepaald met de Wil van Allah hoe dit gaat. Als de omstandigheden niet gunstig zijn dan moet je je niet laten afleiden maar dan moet je focussen op je doel. Stop met het accepteren van de mening van een ander, stop met het overnemen van iemands negatieve ervaring en stop met het herbeleven van een nare verleden. Er zijn meer goede dingen dan slechte dingen op de wereld.

Mensen gunnen jou bepaalde dingen niet omdat ze jaloers zijn dat jij wel in staat bent om dingen voor elkaar te krijgen. Geef ze geen aandacht en vrees ze niet.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vreest daarom niet de mensen maar vreest Mij.”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Luister goed: Naast gebed en het gedenken van Allah kan je ook rust vinden in de natuur. Wandel, geniet en wees dankbaar voor alle gunsten die je om je heen ziet en als je ze niet ziet vraag dan aan Allah om ze jou te tonen. Hou de controle over je eigen leven, als er bepaalde mensen anders over je denken dan is dat prima maar laat je niet gek maken. Zelfs niet door je eigen familie. Zorg ervoor dat je je band met Allah versterkt en weet dat er tijdens een moeilijke periode ook een periode van gemak gaat komen.

De tijd is gekomen dat jij tegen jezelf zegt: genoeg is genoeg, vanaf vandaag ga ik meer aan mezelf denken, vanaf vandaag ga ik niet meer luisteren naar al dat negatieve van een ander. Dit is mijn leven en niemand kan deze van me afpakken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7356