Hoe krijg je weer rust in je hoofd

Hoe krijg je weer rust in je hoofd

Innerlijke rust begint op het moment dat jij niet meer gaat toestaan dat andere jouw leven gaan controleren. Dit is jouw leven en alleen JIJ bepaald hoe dit gaat. STOP met het accepteren van de mening van een ander, STOP met het overnemen van iemand anders ervaring en STOP met het blijven herleven van een nare verleden. Je kunt alleen innerlijke rust ervaren als zoveel mogelijk controle over je eigen leven gaat nemen. Natuurlijk hoeft het niet makkelijk te zijn maar op een gegeven moment moet je aan de rem trekken.

Mensen zullen jou niets gunnen omdat jij bezig bent dat te krijgen wat zij niet kunnen krijgen. Hoe meer succesvoller jij bent des te meer afgunst ze op je hebben, maar vrees hun niet want zij zullen jou niet kunnen raken zolang jij de controle over jouw eigen leven hebt en op Allah blijft vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vreest daarom niet de mensen maar vreest Mij.”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Luister goed: Jij bent ma’sa’Allah, jij bent geweldig en jij bezit een positieve energie die al het negatieve kan weerstaan. Wanneer zij een boze oog op jou richten reflecteert deze als een spiegel op hun zelf. Allah wil dat jij Hem vreest in plaats van deze mensen. Blijf positief denken, blijf zelfvertrouwen hebben en blijf je eigen leven controleren. Het maakt niet uit hoe andere over je denken, het maakt niet uit wat ze allemaal van je vinden. Jij hebt Allah aan je zijde en Hij is voldoende voor je.

De tijd is gekomen dat jij tegen jezelf zegt: genoeg is genoeg, vanaf vandaag ga ik meer aan mezelf denken, vanaf vandaag ga ik niet meer luisteren naar al dat negatieve van een ander. Dit is mijn leven en niemand kan deze van me afpakken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6623