Hoe kan jij ervoor zorgen dat je weer gelukkig wordt

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je weer gelukkig wordt

Als jij je momenteel niet gelukkig voelt dan moet jij jezelf het volgende afvragen: Wat is datgene wat mij gelukkig gaat maken? De meeste mensen kijken naar anderen, ze zien koppeltjes, ze zien mensen in dure auto’s rijden, mensen die in grote huizen wonen, mensen die vaak op reis gaan etc. Dan vragen ze zich af “waarom heb ik dat niet allemaal?” Maar wie zegt dat deze mensen ondanks alles wat ze bezitten allemaal gelukkig zijn? Wie zegt dat al deze mensen elke avond met een goed gevoel naar bed gaan en verder geen zorgen hebben?

Soms geeft Allah jou op dat moment niet meer omdat het anders je ondergang zou betekenen. Hij zendt namelijk Zijn gunsten volgens een bepaalde maat neer wat overeenkomt met wat Hij voor jou heeft bepaald.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als Allah de voorzieningen aan Zijn dienaren had verruimd, dan zouden zij zeker buitensporig hebben gehandeld op de aarde, maar Hij zendt volgens een bepaalde maat neer wat Hij wil. Voorwaar, Hij is Alwetend over Zijn dienaren, Alziend.”

(Soerat ash-Shoeraa: 27)

Luister goed: Als jij gelukkig wilt worden dan moet je het geluk eerst in jezelf zoeken. Je moet dankbaar zijn met datgene wat je hebt, je moet vertrouwen hebben dat alles wat jij nodig hebt op je pad zal komen en je moet geduldig zijn met je huidige toestand. Waarom zou Allah jou niet datgene geven wat jou gelukkig kan maken? Allah heeft de route naar je geluk misschien vol obstakels gemaakt maar als je vertrouwen in Hem en in jezelf hebt dan ga je er komen. Maak je geen zorgen hoe al deze zaken in je leven komen, laat dat aan Allah over.

De tijd is gekomen dat je accepteert dat Allah met je is, de tijd is gekomen dat je bewust wordt dat alles onder controle van Allah is. Niets komt te vroeg en niets komt te laat. Alles in je leven zal gaan lopen zoals het moet gaan lopen. Alles komt in sha Allah goed. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6266