Hoe kan je je dromen waarmaken

Hoe kan je je dromen waarmaken

Je kent het vast wel, je hebt een droom of een doel maar je hebt geen idee hoe of waar je moet beginnen. Ik ga jou vertellen hoe jij in sha Allah je dromen waar kunt maken. Als eerste moet je tot in detail weten wat je wilt. Is het een huwelijkspartner? Wat voor huwelijkspartner wil je? Is het een baan? Wat voor baan wil je? Schrijf het voor jezelf op. Hoe je je huwelijkspartner of je baan gaat krijgen gaat je NIETS aan, laat de hoe-vraag aan Allah over want alleen Hij weet hoe.

Als tweede dien je een dua (smeekbeden) te doen, dit kan in je eigen woorden. Hef je handen een beetje omhoog, breng ze bij elkaar en smeek Allah tot in detail wat je wilt. Het mooie van alles is dat Allah al weet wat je Hem gaat smeken maar toch geduldig naar jou gaat luisteren. Wanneer je hebt gesmeekt stijgt de dua naar Allah en het zal met Zijn Wil op het juiste moment als een gunst bij je neerdalen.

Als derde dien je actie te ondernemen, Allah wil van jou zien dat jij in beweging komt. Wil je een huwelijkspartner? Vertel je vertrouwde omgeving dat je opzoek bent. Is het een baan? Solliciteer een paar keer per week op de baan die jij zoekt of schrijf je in bij uitzendbureau’s. Onderneem dus actie.

Allah subhanahu wa ta’a;a zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…” (Soerat Ghaafir: 60)

Luister goed: Wanneer Allah datgene wat je wilt voor je heeft bestemd dan zullen de deuren die eerder voor je de dua deed gesloten waren voor jou in sha Allah worden geopend. Indien het niet voor je bestemd is dan moet je niet treuren, Allah zal jou ter vervanging iets beters schenken of het voor je bewaren voor het Hiernamaals. Hoe kan je weten of iets voor je is bestemd? Door vertrouwen in Allah te hebben en altijd deze stappen te ondernemen.

Jij kunt in sha Allah alles bereiken, miljoenen mensen gingen jou voor. Je verleden, je leeftijd, je omgeving of je toestand bepalen niet of jij je dromen waar kunt maken maar Allah bepaald. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

83281620-1317170805136281-4409268474669432832-n

Add Comment