Hoe ik weer in New York terecht kwam

18300854_696848043835230_4209168355492184989_n

Hoe ik weer in New York terecht kwam

Vorig jaar vertelde ik hoe ik in April 2016 na mijn dua op een bizarre manier in New York terecht kwam, de tekens van Allah vooraf, tijdens de reis en in New York zelf. De daklozen die ik met de Wil van Allah eten gaf, de mensen die ik ontmoette en de energie die ik daar opdeed. Ergens in Juni 2016 had ik al mijn foto’s op mijn laptop gezet, helaas door een virus raakte ik alles kwijt. Ik had geen backup en het enige wat ik nog had waren de herinneringen. Ik wilde heel graag nog een keer terug om foto’s te maken en de daklozen daar te helpen maar financieel was dat niet te halen.

Op een avond kreeg ik een idee, wat als ik weer een dua deed en EXACT dezelfde stappen zou volgen die ik eerder had gedaan, zou Allah mij weer die tekens laten zien? Zou ik dan weer op een bizarre manier in New York terecht kunnen komen? Ik deed mijn dua en begon weer 5 dingen te doen die ik in 2016 ook deed. Mijn vertrouwen te versterken, geduldig te zijn, dankbaarheid in woorden en in daden te tonen, te focussen op New York en actie te ondernemen. Ik plaatste via Linkdin mijn New York verhaal wat veel indruk had gemaakt en een paar dagen later kreeg ik een bijzondere bericht.

Iemand vond mijn verhaal inspirerend en na wat communiceren vroeg degene waarom ik niet weer terug ging om foto’s te maken en de daklozen te helpen. Ik vertelde dat het voor nu financieel onmogelijk was. Tot mijn grootste verbazing zei degene dat mijn hotel en vliegticket die week nog geboekt konden worden en dat ik alles later terug kon betalen. Was dit toeval? Iemand die mij niet kent en het vertrouwen in mij legt om alles voor te schieten? Dit was een antwoord op mijn dua en geen toeval.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: ,,Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie.”

(Soerat Ghaafir: 60)

Ik boekte mijn reis naar New York en afgelopen maanden kwam ik weer overal tekens van New York tegen. Een paar weken geleden was het zover en vertrok ik. Eenmaal daar stapte in de taxi en kwam weer de grote moskee tegen met de Naam van Allah erop. Ik dankte Allah dat ik er weer was. Mijn vakantie was geweldig, de daklozen gaf ik eten en drinken, ik bezocht een Marokkaanse wijk en ontmoette geweldige mensen.

Voor mij was dit niet “even naar New York”, nee ik testte of als ik EXACT dezelfde stappen ondernam weer mijn doel kon bereiken. Wat ik kan dat kan jij ook met alles in je leven, als jij een dua (smeekbeden) doet, vertrouwen in Allah en in jezelf hebt, geduldig blijft tijdens het proces, oprecht dankbaar bent in woorden en in daden, je focust op datgene wat je wilt en stappen onderneemt dan zal je in sha Allah je dua (smeekbeden) verhoord zien worden. Make the rest of your life the best of your life

Add Comment