Hoe herken ik een serieuze huwelijkskandidaat?

Hoe herken ik een serieuze huwelijkskandidaat?

Misschien komt het je bekend voor, je leert iemand kennen en in het begin lijkt alles te kloppen totdat degene je laat merken dat die niet serieus is. Je hebt het gevoel dat al je energie en hoop voor niets was. Je hebt het gevoel dat je helemaal opnieuw moet beginnen en soms heb je het gevoel dat er geen serieuze huwelijkskandidaten bestaan. Hoe herken je nou een serieuze huwelijkskandidaat?

Een serieuze huwelijkskandidaat zal geen excuses verzinnen maar manieren om dichterbij je hart en dichterbij het huwelijk te komen. Het is degene die godsvrucht heeft en dat wil zeggen dat degene bewust is dat Allah Degene is Die jullie op elkaars pad heeft gebracht. Zou je een zegening van Allah willen verspillen?

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“O mensheid, Wij hebben jullie geschapen uit een man en een vrouw en Wij hebben jullie tot volken en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar leren kennen. Voorwaar, de meest edele onder jullie bij Allah is degene met het meeste godsvrucht. Voorwaar, Allah is van alles op de hoogte, Alwetend.”

(Soerat Al-Hoedjoeraat: 13)

Luister goed: Wanneer een man echt om je geeft zal hij er alles aan doen om de weg naar je ouders/familie te vinden en als vrouw zijnde zal ze er alles aan doen om je ouders/familie uit te nodigen. Geen excuses, geen vage communicatie, geen contacten met andere, geen zaken die Allah voor het huwelijk heeft verboden. Degene zal niet naar je verleden graven maar samen met je willen werken om een mooi toekomst op te bouwen. Degene zal duidelijk zijn betreft een datum en er alles aan doen om samen naar die datum in sha Allah te bouwen.

Wanneer de prins van je verhaal in een monster is veranderd of het prinses van je verhaal in een heks dan is het de tijd om de pen op te pakken en het verhaal te gaan veranderen. Er zijn genoeg serieuze potentiƫle huwelijkskandidaten. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

IMG-9606

Add Comment