Hoe een simpele doos mij naar Dubai en tropische oorden bracht

26169675_804116816441685_3520028078049592793_n

Hoe een simpele doos mij naar Dubai en tropische oorden bracht (waargebeurd)

In 2011 was ik op sollicitatiegesprek bij een bedrijf in Hoofddorp. Het gesprek ging niet soepel en ik had het gevoel dat het niks zou worden.Toen het gesprek was afgelopen vroeg de manager mij hem te helpen om een doos naar de Amsterdamse Rai te brengen. Ik vertelde hem dat ik daar geen tijd voor had omdat ik mijn trein moest halen. De manager van het bedrijf zei dat tegenover de Amsterdamse Rai ook een station was.

Wat ik op dat moment NIET wist was dat deze doos die ik zou dragen mij gratis naar Dubai en gratis naar tropische oorden in de Indische oceaan zou brengen. Wat ik op dat moment NIET wist was dat deze doos de deur naar een carrière zou openen en mij succesvolle leermeesters zou laten ontmoeten die ik alleen van boeken en tv kende.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Maar het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed voor jullie is”

(aya van Soerat al-Baqarah: 216)

Je vraagt je misschien af wat er IN die doos zat. Om eerlijk te zijn weet ik het tot vandaag nog steeds niet. Wat ik wel weet is dat als ik niet met die doos naar de Amsterdamse Rai was geweest mijn leven anders zou lopen. Ik kwam daar aan en legde de doos in een kantoortje. Op het moment dat ik weg wilde lopen riep een vrouw tegen iedereen in de hal dat ze even moesten komen. Ik liep door en ze riep in het Engels dat ik ook moest komen. Ze bleek een van de organisatoren van een succesvolle internationale event te zijn. Ze vroeg mij en wat andere mensen om de volgende dag om 05:30 aanwezig te zijn voor een 3 daagse millionaire event. Verbaasd luisterde ik naar de vrouw en ging daarna naar huis.

In de avond ging ik naar bed met de gedachten dat ik mijn tijd had verspild. Om 02:30 werd ik opeens wakker met de gedachten dat ik werkloos was. Iets zei tegen me dat ik mij net zo goed om 05:30 bij het event kon melden. Ik deed mijn gebed, nam koffie en haastte mij naar de Amsterdamse Rai. Eenmaal aangekomen werd ik door de vrouw begroet en kreeg ik instructies. Na 3 dagen vrijwillig werken kwam ik in de officiële team van haar terecht. Ik werd aangenomen, kreeg betaald en via het bedrijf ben ik gratis naar Dubai gegaan en naar tropische oorden in Maleisië. Ik ontmoette allerlei succesvolle mensen waarvan ik hun boeken las.

Allah gebruikte die doos slechts om een deur naar mijn dromen te openen en mij zaken te leren. Wat ik jou hiermee wil zeggen is dat je alle kleine kansen die op jouw pad komen moet grijpen. Ook kleine kansen zijn zegeningen van Allah waar veel goeds in verborgen zit. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment