Het wereldse leven is een test

Het wereldse leven is een test

Het kan zijn dat jij je zelf soms afvraagt waarom andere meer geluk in het leven hebben dan jou terwijl zij niet of nauwelijks iets aan het geloof doen. Het kan zijn dat je velen vragen hebt en weinig antwoorden. Je moet het volgende weten: Het wereldse leven is een test, het is van korte duur en Allah beproeft de mens met zowel het goede als met het slechte.

Kijk niet naar andere die allerlei genietingen van Allah hebben ontvangen want het zijn slechts middelen om ze op de proef te stellen, dat wat bij Allah is dat is veel beter en blijvender.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met begerige ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.” (Soerat Taa Ha: 131)

Luister goed: Dit betekent niet dat jij geen recht hebt om te genieten in dit wereldse leven, natuurlijk mag je genieten. Maar weet dat al het goede in je leven een beproeving is en al het slechte in je leven ook een beproeving is. Allah test je alhoewel Hij al het antwoord weet. Maar sommige beloningen en gunsten dien je in deze wereld te verdienen. Als Allah iets goeds voor je wil dan zal Hij je er naar toe leiden en indien je te laks bent of op een dwalende spoor bent dan kan Hij je door de omstandigheden te veranderen je dwingen om in beweging te komen.

Wees dus oprecht dankbaar voor alle gunsten, wees ook dankbaar dat je beproevingen niet erger waren. Ooit was er een man die teleurgesteld was dat hij op kapotte schoenen liep totdat hij een ander man zag die geen benen had. Zeg dus Al Hamdulilah en make the rest of your life the best of your life!

IMG-8310

 

 

 

Add Comment