Het verhaal van Zohra

19437466_719936158193085_6529765142037930092_n

Het verhaal van Zohra

Graag wil ik mijn verhaal bij jullie doen. Mijn naam is Zohra en ik kom uit een gezin van 7 personen. Ik heb 2 broertjes en 2 zusjes. Al mijn broertjes en zusjes zijn tussen hun 20ste en 25ste getrouwd, ze hebben allemaal hamdoelilah kinderen en ik was tot mijn 34ste heel erg ongelukkig. Telkens als er een man op mijn pad kwam ging er wat mis.

Mijn familie en omgeving bleven maar zeuren waarom ik maar niet getrouwd was. Er werd mij van alles aangepraat zoals dat er waarschijnlijk sihr (voodoo) bij mij is gedaan, heel even begon ik dat te geloven omdat elke man die op mijn pad kwam opeens zonder reden verdween. Op bruiloften zat ik erbij met een glimlach maar mijn hart begon te huilen omdat ik mij zelf niet meer zag trouwen.

Familie en vriendinnen van me kregen kinderen, ik gunde ze het heel erg maar het raakte mij heel hard. Op mijn 32ste leerde ik een man kennen die mij het idee gaf dat hij voor mij zou gaan. We leerden elkaar kennen en ik was eindelijk voor heel even gelukkig. Hij beloofde om langs mijn ouders te gaan, 2 dagen voordat hij langs zou komen kwam ik erachter dat hij getrouwd was en van zijn vrouw wilde scheiden. Mijn leven stond op zijn kop, ik verbrak het contact en werd depressief.
Mijn gebed verliet ik en mijn band met Allah verwaterde.

Tijdens een Ramadan was ik in Marokko en kwam een bedelaarster tegen. Ik gaf haar geld en ze glimlachte. Ik vroeg haar of ze nog wat nodig had en ze zei nee, Allah zorgt voor me. Haar woorden raakte me en ik ben die avond nog naar de moskee gegaan. Na het gebed liep ik naar huis en bleef hele tijd in mezelf Allah aanroepen. Ik smeekte Allah om een uitweg en het verwezenlijken van mijn doelen.

Na de Ramadan zou ik terug naar Nederland gaan maar omdat ik te laat wakker werd miste ik mijn vliegtuig, normaal zou ik stressen maar ik herinnerde de woorden van de bedelaarster. ” Allah zorgt voor me”. Bij mijn volgende vlucht zat ik naast een meid die alleen naar Nederland reisde. We raakten aan de praat over alles en nog wat en ze vroeg me of ik getrouwd was. Ik vertelde haar alles en ze zei voor de grap dat ze een leuke broer had. Ik ben normaal heel wantrouwend maar besloot een keer met haar en haar broer wat te drinken. Allah zou voor me zorgen.

Om het verhaal kort te maken, haar broer is mijn hand komen vragen en ik ben heel gelukkig. Ik ben nu 38 jaar en heb hamdoelilah 2 kinderen met hem. Lieve mensen, trouwen kent geen leeftijd, Allah zorgt voor ons. Versterk je band met Allah en heb vertrouwen want Allah voorziet jou uiteindelijk van jouw levensonderhoud.

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.” (Soerat al-Ankaboet: 60)

Zohra

Add Comment