Het verhaal van Rachid en Salima (geweigerd door de vader)

XSA

Het verhaal van Rachid en Salima (geweigerd door de vader)

Rachid en Salima kennen elkaar nog van de basisschool, ze wilden heel graag met elkaar trouwen maar de vader van Salima wees Rachid al bij voorbaat af omdat hij niet berbers maar Arabisch was. Deze dilemma speelt zich vaak af en is in tegenstrijd met de Wetten van Allah. Rachid was ongelukkig ondanks dat hij een topbaan als hartchirurg had. Eigenlijk had hij alles wat hij wilde behalve zijn Salima.

In 2013 mailde hij Islam Coaching om te kijken of wij hem advies konden geven. Dit was een hele moeilijke zaak aangezien de vader van Salima niks met hem te maken wilde hebben. Een poging van de familie van Rachid mislukte kansloos, Salima’s vader hing de telefoon op met de woorden: Laat mijn dochter met rust.

Wij gaven Rachid de advies om op Allah te vertrouwen en veel dua te doen. Rachid vertelde ons dat hij vaak het nachtgebed verrichtte.

In 2015 kregen wij het volgende mailtje binnen:

Beste Islam Coaching

Twee jaar geleden vroeg ik jullie advies betreft Salima, ik weet niet of jullie mij nog herinneren, ik ben de broeder die steeds door de vader van Salima werd geweigerd.

In Juni 2014 was ik op een avond thuis en lag te slapen. Ik stond op om mijn gebed te verrichtten. Ik kan mij goed herinneren dat om 02:20 s’nachts na mijn nachtgebed mijn pieper afging en me naar het ziekenhuis moest haasten om een spoed ingreep te verrichtten met mijn medische team. Ik haastte mij naar het ziekenhuis, deed mijn werkkleding aan en kreeg instructies van mijn leidinggevende. De patiënt lag op de operatietafel en we begonnen te opereren. De operatie duurde maar liefst 6 uur lang.

Uiteindelijk was met Allah’s Wil de operatie geslaagd en konden we gaan rusten. Om 11:00 in de ochtend werd door mijn leidinggevende de opdracht aan mij gegeven om naar de wachtkamer te gaan om het nieuws aan de familie te vertellen.

Ik kwam de wachtkamer binnen en tot mijn grote verbazing zag ik daar de moeder en broers van Salima zitten. Salima werd lijkbleek en keek me met grote ogen aan. Ik was even van de wereld, door de hoge druk en moeheid heb ik niet eens op de formulier gekeken wat voor naam de patiënt had. Het bleek de vader van Salima te zijn.

De familie was erg blij en Salima en ik keken elkaar aan we dachten allebei het zelfde: Zou dit een teken van Allah zijn?

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht.” (Soerat at-Talaaq: 2-3)

Salima en ik zijn nu sinds 26 December 2015 getrouwd!!
De vader heeft mij hamdoelilah geaccepteerd, Allah is Groot, Allah is Allemachtig. Allah doet wat Hij wil. Moge Allah ieder van ons helpen.

Rachid

Luister goed: Niets is toeval, alles gebeurd met een reden en deze reden is er om JOU te dienen. We kunnen Allah’s Wijsheid nooit begrijpen maar we moeten ons wel bij Zijn Wil neerleggen. Wees niet verdrietig, wees niet bang, want wanneer Allah met je is…dan kan niets tegen je zijn

Add Comment