Het verhaal van Khadija en Omar (U bent onvruchtbaar)

ZZXX

Het verhaal van Khadija en Omar (U bent onvruchtbaar)

In 2009 kregen wij een bericht van een jong koppel, Khadija en Omar, ze waren getrouwd en hun enige wens was om een gezin te stichten. Khadija kreeg na een lange onderzoek te horen dat ze onvruchtbaar was. De arts zei letterlijk tegen haar dat de kans dat ze ooit kinderen zou krijgen 0,5% was. Dit zijn harde woorden.

In 2012 kregen we een bericht van ze dat Khadija wonderbaarlijk zwanger was geworden!. Wat waren wij blij voor haar maar niet later kregen we een bericht dat het een miskraam was. Zoveel mails met deze koppel uitgewisseld om ze moed in te spreken. Hun droom was kapot maar ze waren uiteindelijk overtuigd dat dit een beproeving was. Kort daarna besloten Omar en Khadija een babykamer in te richten, ze kochten spulletjes, ze kochten speelgoed, ze kochten kleding. Totaal ingericht voor een baby. Deze kamer was voor de buitenwereld babyloos maar wat de buitenwereld niet zag was dat deze kamer vol met hoop en zegeningen was. Elke keer als Omar en Khadija de kamer in liepen deden ze een dua.

Midden 2015 kregen we goed nieuws. Khadija was zwanger! Ze was zelfs zwanger van een tweeling. Deze mail is van 17-2-16 en met toestemming van ze mochten we dit plaatsen.

Beste Islam Coaching

Geprezen zij Allah, Al Hamdulilah. Sorry voor de stilte maar we willen graag jullie vertellen dat Khadija en ik onlangs terug een tweeling hebben gekregen. Wij hebben 7 jaar lang hier naar uitgekeken. Het zijn twee meisjes geworden, we hebben ze Amal (wat hoop betekent) en Atiya (wat zegening betekent) genoemd.

Ze zijn in goede gezondheid geboren, we zijn zo dankbaar. Onze gebeden zijn verhoord. Wij danken Allah voor deze wonder. Het waren moeilijke tijden maar met geduld en vertrouwen is het ons gelukt.

Allah zegt: “Aan Allah behoort de heerschappij van de hemelen en aarde. Hij schept wat Hij wil en Hij schenkt meisjes aan wie Hij wil en Hij schenkt jongens aan wie Hij wil. Of Hij schenkt hun jongens en meisjes. En hij maakt onvruchtbaar wie Hij wil. Voorwaar, Hij is Alwetend, Almachtig.” (Soerat ash-Shoeraa: 49-50)

Khadija en Omar

Luister goed: Als jij je momenteel in een moeilijke situatie bevind, als jij je momenteel bijna geen uitweg meer ziet, weet dan dat Allah met je is, weet dat de wonderen en zegeningen van de Schepper nabij zijn. Er is hoop zolang jij in hoop gelooft, waar duisternis is zal Allah een Licht creëren, waar muren waren zal Allah bruggen voor je bouwen.Dit is jouw dag, dit is jouw moment. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment