Het recht zal zegevieren

Het recht zal zegevieren

Het kan zijn dat iemand jou onrecht heeft aangedaan, het liefst wil je wraak nemen maar tegelijkertijd wil je het niet erger maken. Je voelt je boos, je voelt je verdrietig en weet even niet wat te doen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Geen zorgen, Allah is de Meest Rechtvaardige, zij die jou onrecht aandeden zullen worden vergolden tenzij ze berouw tonen en het goede doen of tenzij Allah ze uit Zichzelf vergeeft. Weet dat zij die jou onrecht aandeden denken dat ze vrijuit kunnen gaan maar wat ze niet weten is dat er vergelding onderweg is tenzij Allah die tegenhoud.

Denk niet dat degene die jou onrecht heeft aangedaan er mee weg komt. Laat ze genieten, laat ze zich wanen in arrogantie en in de gedachten dat ze veilig zijn. Het is een kwestie van tijd dat ze worden vergolden.

Allah subahanhu wa ta’ala zegt:

“En wie met een slechte daad komt; zij die slechte daden verrichten worden dan slechts vergolden vanwege datgene wat zij deden.”

(Soerat al-Qasas: 84)

Luister goed: Het beste is om degene die jou onrecht aandeed te vergeven en leiding voor degene te vragen. Velen onder hun zijn aan het dwalen en hebben geen besef dat ze een gevaarlijke spel spelen. Wanneer het echt aan je begint te vreten, laat het dan aan Allah over. Het heeft geen zin om erover te stressen, het heeft geen zin om kwade plannen te smeden. Als het om materiële zaken gaat dan kan Allah jou wat beters schenken. Wees niet verdrietig noch wees lang boos. Je kan je energie beter aan de zegeningen van Allah schenken.

Het recht zal altijd zegevieren, of het nou om iets kleins of om iets groots gaat. Het maakt niet uit wat iemands geloof of status is, wie een ander onrecht aandoet kan worden vergolden. Behoor dus tot de rechtvaardigen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6222