Het lot (voorbestemming)

Het lot (voorbestemming)

Als eerste moet je weten dat het lot een ingewikkelde zaak is waarvan alleen Allah alle details van kent. Wij weten tot zover Hij ons de kennis heeft geschonken een deel van de uitleg. Alle zaken zijn bij Allah in een Boek geschreven. Hij heeft ieder mens een eigen wil gegeven, dat betekent dat we eigen keuzes kunnen maken. Echter is Hij op de hoogte van de keuzes die wij maken. Als Hij wil kan Hij onze keuzes tegenhouden, door laten gaan, uitstellen of iets anders mee doen. Het enige wat je lot kan doen veranderen is het doen van een dua (smeekbeden), die kan in je eigen woorden en in je eigen taal of als Hij anders besluit.

Alle zaken in je leven kennen dus een voorbeschikking. (Tijd, plek, doel), Allah zal niets verhaasten noch vertragen, alles loopt zoals Hij wil en daarop zal je moeten vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: Wanneer je Allah iets vraagt dan moet je het volgende onthouden: Je moet geduldig zijn met het proces, je moet vertrouwen hebben dat je het krijgt, je moet dankbaar zijn voor datgene wat je al hebt, je moet focus houden op wat je wilt en je moet actie ondernemen. Dat laatste hebben de meeste mensen moeite mee want ze denken dat als het bestemd is dan komt het wel. Maar soms moet je zelf actie ondernemen, doe je het niet en is het voor je bestemd dan kan Allah de omstandigheden veranderen en je dwingen om in actie te komen. Soms gaat dat goedschiks en soms gaat dat kwaadschiks. In beiden vind je profijt.

De Kennis van Allah is Subliem, wij zullen nooit snappen waarom bepaalde dingen gebeuren maar wij moeten erop vertrouwen dat alles uiteindelijk in onze voordeel is. Vertrouw dus op je Schepper en make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6321