Het komt allemaal goed

Het komt allemaal goed

Als je leven momenteel niet gaat zoals je wil dat het gaat dan moet je het volgende onthouden: Het komt allemaal in sha Allah goed. Het heeft geen zin om elke dag je leven te haten, het heeft geen zin om elke dag jezelf af te vragen waarom je leven nu zo gaat. In plaats van verdrietig te zijn moet je op Allah vertrouwen en elke dag dankbaar zijn. Het had namelijk veel erger kunnen zijn. Er zijn mensen die het erger dan jou hadden en bij die is het ook goed gekomen. Waarom niet bij jou? Denk niet dat Allah jou in de steek heeft gelaten.

Als je leven momenteel een duisternis is dan moet je opzoek gaan naar een licht. En die licht ga je vinden door Allah aan te roepen en op Hem te vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’la zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het Licht.”

(Aya van Surah Al-Baqarah: 257)

Luister goed: Het leven is te kort om alleen maar verdrietig en down te zijn. Je moet genieten en alles uit het leven halen (binnen de grenzen van Allah). Er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren ook al zie jij ze niet voor je. Allah ziet ze wel. Om deze dingen in je leven te krijgen moet je uit je schulp kruipen en de wereld gaan verkennen. Doe iets nieuws, kom in beweging, leer andere mensen kennen, werk aan jezelf. Alles komt in sha Allah goed zolang je hoop hebt en in beweging blijft.

We maken allemaal fouten, we hebben allemaal zonden en iedereen heeft wel iets wat niet goed gaat. Maar al deze zaken mogen niet ervoor zorgen dat je niet meer gaat glimlachen? Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4903