Het kan niet elke dag een goed dag zijn maar in elke dag zit er wel wat goeds

15095001_610758615777507_8186501964404735508_n

★★★ Het kan niet elke dag een goed dag zijn maar in elke dag zit er wel wat goeds. Het kan zijn dat je iets meemaakt wat in eerste instantie een tegenvaller lijkt. Maar wat jij op dat moment NIET weet is dat Allah iets goeds in verborgen heeft.

Dat goeds zit verborgen in de beproeving die jij op dat moment meemaakt. Het kan zijn dat Allah iets van jou verwijderd omdat het tot een ramp zou leiden. Het kan zijn dat Allah jou iets wilt geven maar dat je zo koppig bent. Elke tegenspoed is een teken van een voorspoed.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“ het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Op korte termijn kan het pijnlijk zijn, het kan stressvol zijn of het kan je angstig maken maar op lange termijn zal jij het gaan begrijpen. Het heeft GEEN nut voor Allah om jouw leven zuur te maken, het heeft GEEN nut voor Allah om jou dingen niet te gunnen. Elke beproeving die je meemaakt heeft een begin en een eind. Elke beproeving die je meemaakt is gekoppeld aan een beloning en aan een oplossing en elke beproeving die je meemaakt brengt je daar waar je moet zijn.

Vanaf vandaag ga jij de zegeningen tellen, vanaf vandaag ga jij de beloningen ophalen. Voel de kracht en de hoop voor een mooie toekomst. Allah zal jou door deze periode heen brengen en jij zult met Zijn Wil gauw gelukkig worden. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment