Het is tijd om verder met je leven te gaan

Het is tijd om verder met je leven te gaan

Het kan zijn dat er al een tijdje iets aan je knaagt, misschien dat iemand je onrecht heeft aangedaan, misschien dat iets is mislukt, misschien dat er iets is gebeurd waar je spijt van hebt. Je probeert je leven op te pakken maar telkens blijf je eraan denken. Als jij momenteel dit gevoel hebt dan moet je het volgende weten: Het is tijd om verder met je leven te gaan, het is tijd om de bladzijde van je levensboek om te slaan. Dat er een aantal slechte hoofdstukken in staan wil nog niet zeggen dat het afgelopen is? Elke dag dat je hiermee bezig bent is een verloren dag.

Alle pijn en verdriet die je meemaakt kan door Allah worden gecompenseerd met iets beters. Allah verbergt het nog voor je tot het juiste moment is aangekomen. Maak je dus geen zorgen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En geen ziel weet welke verkoeling van de ogen voor hen verborgen wordt gehouden, als beloning voor wat zij plachten te doen.”

(Soerat as-Sadjdah:17)

Luister goed: Je kan beter je energie aan het goede uitgeven, vergeet het verleden. Wat er is gebeurd is gebeurd, hoe pijnlijk het ook is je moet verder. Want het verleden is als een moeras, als je eenmaal daar staat dan zak je steeds dieper in en is het moeilijk om eruit te komen. Roep Allah aan en streef vooruit, er staan in sha Allah mooie dingen nog voor jou te gebeuren. De reden waarom je steeds in het verleden blijft hangen of steeds met datgene bezig bent wat je pijn doet is omdat je het niet voor je ziet dat je gelukkig kan worden. Maar Allah heeft voor jou al een Plan gemaakt, Hij zal je er naar toe leiden.

Probeer elke dag goed te benutten, wees dankbaar voor de zegeningen die in grote getallen dagelijks door Allah aan je worden geschonken. Misschien herken je ze niet omdat je te veel met je verleden en fouten bezig bent. Alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6229