Het is tijd om het te laten gaan

Het is tijd om het te laten gaan

Het is beter om iets met een glimlach te laten gaan dan iets te behouden met een traan. Soms kom je bij een bepaalde punt dat je gaat twijfelen of het wel allemaal waard is. Diep van binnen wil je verder maar je durft datgene niet los te laten. Je bent bang voor de toekomst en je bent bang voor de gevolgen. Maar misschien ben je ook bang dat je hierna niet iets beters kunt krijgen. Je ziet jezelf niet verder met iets nieuws. Toch ben je niet gelukkig, het voelt allemaal dubbel aan. Het liefst wil je dat alles goed gaat maar de werkelijkheid is wellicht anders.

Wanneer je zoiets meemaakt moet je het volgende onthouden: Follow your heart but take your brain with you”, met andere woorden: Volg je hart maar gebruik je verstand. Wees niet bang voor de toekomst noch moet je bang wezen voor de gevolgen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.”

(Soerat Hoed: 6)

Luister goed: Als het onderhoud van elk wezen aan Allah is dan zou dat moeten betekenen dat Allah ook voor jou gaat zorgen. Jij hoeft NIET te weten hoe de zaken voor jou geregeld gaan worden, de meeste mensen lopen vast bij de HOE-vraag. De HOE-vraag is een Universele vraag (Goddelijke vraag), dat betekent dat alleen Allah weet hoe alles gaat lopen. Het is in jouw voordeel om niet te weten HOE alles gaat lopen. Als jij iets moet laten gaan zodat je meer rust in je hoofd krijgt dan moet je dat doen. Natuurlijk kunnen er tijdelijk onzekere periodes aanbreken maar net als een storm zullen deze vervangen worden door zonneschijn.

De tijd is gekomen dat jij aan een nieuwe hoofdstuk gaat beginnen, de tijd is gekomen dat jij de zaken die jou blokkeren los gaat laten. Besef dat Allah een heleboel zegeningen voor jou klaar heeft staan en deze zegeningen kun je alleen ontvangen als jij datgene wat jou blokkeert los gaat laten. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6369