Het is niet te laat

Het is niet te laat

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je achter de feiten loopt, je hebt het gevoel dat je tegen de klok vecht. Je begint ouder te worden, je hebt veel meegemaakt en misschien ook het gevoel dat je weinig hebt bereikt. Dat stemmetje in je hoofd fluistert het je dat je het misschien moet accepteren. Het is je gewoon niet gegund. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Het is nog niet te laat. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat dat ze gisteren niets hadden en vandaag alles hebben bereikt. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze het eindelijk is gelukt. Je verleden, je leeftijd en je omstandigheden bepalen niet je toekomst.

In de duisternis is er altijd wel een licht te vinden (hoop) want waar de wereld een punt achter zet daar zet Allah een komma voor je neer. Alles is nog mogelijk, miljoenen mensen zijn of waren getuigen dat hun toestand drastisch positief is veranderd omdat ze hoop hadden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.”

(Soerah Al-Baqarah aya 257).”

Luister goed: Vergelijk jezelf niet met anderen, het kan zijn dat sommige mensen meer dan jou hebben bereikt maar momenteel niet gelukkig zijn. Je huidige toestand is er niet voor altijd, betere tijden zullen in sha Allah voor je komen. Wat jij moet doen is Allah aanroepen (dit mag in je eigen woorden/taal) en je moet volste vertrouwen hebben dat je het gaat krijgen. Allah heeft de volledige regie over je situatie. Het gaat je niet helpen als je alleen maar verdrietig bent over dat je nog niet alles hebt kunnen bereiken maar het gaat je wel helpen als je standvastig verder gaat.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, nee ik vertel jou dit omdat dit de waarheid is. Er staan in sha Allah zoveel mooie dingen voor jou te gebeuren als je weet waar het om draait. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7028