Het is allemaal voor jou mogelijk

Het is allemaal voor jou mogelijk

Alles wat jij wilt is in sha Allah voor jou mogelijk, maar weet dat Allah je niet alles geeft wat je wilt maar Hij geeft je wel alles wat je nodig hebt. Misschien vraag jij je af waarom sommige wel alles krijgen wat ze willen, zijn ze meer gezegend? Hebben ze meer geluk? Doen ze iets wat jij niet doet? Waarom krijg jij niet alles wat je wilt? Als jij niet datgene krijgt wat je wilt dan kan dat ook een zegen zijn. Want datgene wat je wilt kan misschien je voor even gelukkig maken maar het kan op lange termijn misschien wel veranderen in iets wat je ongelukkig gaat maken. Allah weet het beste wat goed voor jou is. Maar treur niet, als jij iets aan Allah vraagt en je krijgt het niet dan krijg je altijd iets beters voor terug of je zal worden gecompenseerd met iets goeds.

Begrijp ook dat sommige allerlei genietingen krijgen maar deze genietingen slechts een beproeving voor ze zijn. Velen onder hen zien niet in dat ze op de proef worden gesteld. Allah verbergt voor jou betere voorzieningen en die zal jij ontvangen vanwege je geduld en vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met uitpuilende ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.”

(Surah Taha (20), ayah 131)

Luister goed: Je moet van binnen gelukkig worden, als je vanuit je hart gelukkig bent dan zal dat zich in sha Allah op een dag aan de buitenkant uiten. Want hoeveel mensen bezitten allerlei genietingen maar zijn van binnen ongelukkig? Kijk niet naar allerlei social media foto’s waar mensen aan de buitenwereld proberen te laten zien hoe gelukkig ze zijn. Velen onder hen hebben allerlei problemen. Als jij gelukkig wilt zijn dan dien je als eerst oprecht dankbaar te zijn. Terwijl je dit leest is er ergens iemand waarvan de arts tegen heeft gezegd dat het bijna afgelopen is. Terwijl je dit leest is er ergens iemand die binnenkort het huis uit moet. Wat je problemen ook zijn, het kan altijd erger. Tel je zegeningen en wees oprecht dankbaar.

Als jij iets graag wilt vraag Allah dan om datgene wat je wilt hebben, heb geduld, heb vertrouwen en onderneem actie. Als het je niet lukt dan wil dat nog niet zeggen dat je het nooit gaat krijgen? Je dient verder met je leven te gaan want Allah zal je testen op je geduld en op je vertrouwen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-1851

Add Comment