Het huwelijk is geen spelletje

Het huwelijk is geen spelletje

Verliefd worden is gemakkelijk maar verliefd blijven is iets waar je dagelijks aan moet werken. Velen denken helaas dat wanneer ze getrouwd zijn de buit al binnen is. Ze gaan zich niet meer als voorheen verzorgen, hun gedrag begint negatief te worden, ze doen weinig moeite en beginnen saai te worden. Dit is geen huwelijk, dit heet ” met elkaar samenwonen”, een huwelijk zonder wederzijdse liefde is als een huis met scheuren in de muren. Op een gegeven moment kan het in elkaar storten. Je moet dagelijks aan je huwelijk werken wil je het doen laten slagen.

Alle zegeningen die jullie ervaren komen van Allah, wees Allah dus oprecht dankbaar door te werken aan jullie huwelijk.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Welke zegeningen jullie ook ervaren, zij komen van Allah.”

(aya van Soerat an-Nahl: 53)

Luister goed: Ik zeg niet dat dat jullie elkaar elke dag moeten verrassen of dat jullie het elke dag romantisch moeten maken maar zorg ervoor dat jullie niet in een sleur gaan vallen. Zeker als jullie kinderen hebben mag het niet zo zijn dat jullie geen moeite meer voor elkaar gaan doen. De man heeft van Allah zijn verantwoordelijkheid gekregen en de vrouw heeft van Allah haar verantwoordelijkheid gekregen. Beiden dienen Allah te vrezen en dagelijks aan hun huwelijk te werken. Als de vlam begint te doven zorg dat je deze weer laat branden.

De shaytan en zijn helpers zullen er alles aan doen om jullie huwelijk te breken. Dit doen ze door verdenkingen aan te praten, leugens te verzinnen, ruzies tussen jullie te creëren, andere met jullie huwelijk te laten bemoeien en tweedracht te zaaien. Moge Allah jullie huwelijk zegenen en jullie beschermen tegen het kwaad. Allah is met jullie, make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6350