Heb vertrouwen, het is mogelijk

Heb vertrouwen, het is mogelijk

Je hebt een droom en die wil je in sha Allah graag verwezenlijken. Maar die droom lijkt maar een droom te blijven. Je wilt het graag maar het lijkt allemaal onmogelijk. Als eerste moet je weten dat alles in sha Allah mogelijk is zolang je vertrouwen in jezelf en in Allah hebt. Stop met excuses te maken zoals je verleden, je achtergrond, je ervaring, negatieve uitspraken van anderen of dat je momenteel niet datgene bezit om je droom uit te laten komen. Waarschijnlijk hebben meer mensen dezelfde droom die jij hebt en voor hun is het nu realiteit. Was het geluk of hebben ze er wat aan gedaan?

Al je doelen kan Allah voor jou volbrengen zolang je vertrouwen hebt en in beweging blijft. Het hoeft niet altijd makkelijk te gaan maar je moet weten dat Allah voor alles een maatstaf heeft. Alles gaat tot de nauwkeurigheid op de manier die Allah wil.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die Allah vreest, Hij zal voor hem een uitweg maken (bij iedere moeilijkheid). En Hij zal hem voorzieningen geven, vanwaar hij dat niet had verwacht. En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq (65): vers 2-3)

Luister goed: Doe een dua (smeekbeden), dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal. Vraag Allah om je sterk te maken en je de middelen te schenken om je droom te verwezenlijken. Noem je droom op. Weet dat Allah al op de hoogte is wat je wilt voordat je deze smeekbeden wilt gaan doen maar toch blijft Hij geduldig naar je luisteren. Daarna dien je vertrouwen te hebben dat het je gaat lukken, je moet geduldig zijn met het proces, je moet dankbaar zijn in woorden en in daden, je moet focus houden ondanks eventuele teleurstellingen en je moet actie ondernemen, al is het een kleine stap. Doe dit allemaal en als Allah wil zal Hij je droom verwezenlijken.

Denk niet dat ik makkelijk praten heb, er zijn miljoenen mensen die kunnen getuigen dat het hun is gelukt. Waarom jou niet? Waarom zou het jou niet lukken? Weet dat Allah met je is en jij zal in sha Allah op een dag mijn woorden herinneren. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-0405

Add Comment